Står du med en gruppe mennesker, som har det vanskeligt lige nu? Årsagen kan være, at de har fysiske smerter i kroppen grundet en sygdomstilstand. De kan være pårørende til en person,  som er alvorligt syg – enten fysisk eller psykisk. Eller de kan af andre årsager være plaget af ubalancer og uro. Uanset hvad, så reagerer krop og sind ofte med en stresstilstand og de får brug for hjælp.

Gennem historie og sang oplever deltagerne ro og harmoni. Hvor historien taler til sindet, så påvirker sang og musik kroppen og følelserne på et dybt plan. Musical storytelling giver tilhørerne plads til at lytte, reflektere og drage paralleller til deres eget liv.

“Det er lige som om at Annes stemme blidt smyger sig om én – både med historie og sang. Herudover er min oplevelse, at musical storytelling kan anvendes til at anskue en problemstilling udefra og giver mulighed for en anderledes kreativ tilgang fra en selv – en tilgang man ikke havde åbnet op for før stemme og lyd kom i spil.  Berigende og absolut anbefalelsesværdigt.”
Ida Jørgensen, direktør, Vilvorde Kursuscenter

Hvem henvender Musical Storytelling sig til?

Patientforeninger, foreninger af pårørende, hospitaler, sundhedscentre og biblioteker samt netværk og grupper af mennesker, der har brug for at få ro og balance i krop og sind er oplagte til musical storytelling.

Du vil typisk have glæde af at booke mig, hvis du har grupper af mennesker der

Musical Storytelling for Tidslerne på Slettestrand

– oplever at livet gør ondt, i forbindelse med sygdom

– er pårørende til et menneske med sygdom

lider af uro eller ubalance som følge af en travl og stresset hverdag

“Din historie var nærværende om det dilemma, der kan være mellem privat- og arbejdsliv og det understøttede du på fineste vis med dine sange. Virkelig unikt.”

Ravinder Kaur-Pedersen, bibliotekschef, Ballerup Bibliotek

 

Verdens ældste kunstform nu med et moderne tvist

Gennem tiderne har slægter fortalt deres historier gennem storytelling og folkesagn. Jeg har opfundet min egen form for storytelling. Nemlig en kombination, hvor musik og sang understøtter historien.

Tilhørerne skaber deres egne billeder, mens sangen og musikken taler til et dybere sted, nemlig hjertet og følelserne. Derfor bygger Musical Storytelling bro mellem krop og sind på en helt ny og anderledes måde.

Historierne skriver jeg selv, ligesom jeg komponerer de sange, der understøtter historien. Fortællingerne er forskellige og har det til fælles, at de giver plads til refleksion og ideer til fremadrettet at arbejde på egen trivsel.

”Jeg var ret skeptisk til at starte med, for min hjerne er ret firkantet. Jeg må dog indrømme, at Annes flotte stemme fik rørt noget i mig, som normalt ikke kan nås – og det i sig selv var en stor øjenåbner. Jeg nød hele sessionen og kom i kontakt med mig selv på en helt ny og dybere måde”
Winnie Linnet, mor til kræftramt barn

Sådan foregår en Musical Storytelling

Forestil dig at voksne lægger sig ned og lader sig fordybe, lytter aktivt og bliver opslugt af historie og sang – ligesom børn gør det. Det er faktisk en mulighed. Og nogle gange, når jeg optræder, vælger deltagerne at lægge sig ned på yogamåtter. Andre sidder op i biografopstilling og endelig er der dem, der slænger sig i chill out området, hvis den mulighed er der. Det vigtigste er, at rummet er lyst, behageligt og har en god akkustik.

Dome_Anne_RyomHistorien fortæller jeg, lidt ligesom kapitler i en bog. Der er typisk 4-5 kapitler i en historie og hvert kapitel afsluttes ved at jeg synger en sang. Lyden og teksten i sangen skitserer lydmæssigt og følelsesmæssigt, hvad hovedpersonen oplever.

Nogle af historierne er komponeret, så jeg kan inddrage deltagerne med fællessang, hvilket giver en fællesskabs- og glædesfølelse. Ved andre historier er det kun mig der synger. Inden jeg kommer, aftaler vi, hvilken historie jeg fortæller og om deltagerne skal inddrages eller ej.

Ved afslutningen oplever tilhørerne ofte en følelse af ro, glæde og harmoni. Desuden oplever mange at have fået en indsigt i, hvordan de med simple værktøjer, så som vejrtræknings- og mindfulnessøvelser kan få større ro i dagligdagen.

“Anne har en særlig evne til at “ramme sine tilhørere” gennem historie og sang. Hendes stemme går rent ind i hjertet og skaber en dyb afspænding i krop og sind.”
Jørn Nørtoft, Leder og Indehaver af Københavns Yoga

Hvor længe varer det og hvad koster det?

Selve musical storytelling samt introduktionen til seancen varer typisk 45 minutter. Herefter er min oplevelse, at rigtig mange ønsker at dele deres oplevelse i gruppen, idet det er en speciel oplevelse. Derfor skal du påregne ialt 1 time.

Prisen afhænger af transporttid samt antal personer som deltager. Typisk vil en pris for en storytelling på en time i Københavns Området i dagtimerne for op til 20 personer starte ved kr. 5.000,00 ex transport.

Kontakt mig uforpligtende for at høre nærmere herom på mail@anneryom.dk eller ring på tlf. 23470307

Brug for sparring?

Når en gruppe har oplevet en musical storytelling, så er de tit åbne overfor at drøfte oplevelsen. Derfor er det helt oplagt at udvide seancen med 1-2 timers refleksion. Jeg faciliteter forløbet først i åbent plenum, hvor gruppen forholder sig til, hvordan de selv har det med historien og dernæst går vi videre med øvelser i grupper, hvor de 2 og 2 reflekterer over hvad de kan bruge historien til fremadrettet, ligesom de får værktøjer til at fastholde sig selv i processen fremover.

Det er også muligt at afslutte med en fælles lydmeditation, som virker yderligere afbalancerende og afspændende for krop og sind.

Pris herfor starter ved kr. 2.000 ex. moms pr. efterfølgende time.