Forskning viser, at stress påvirker immunforsvaret. 35.000 danskere er dagligt sygemeldt med stress. Mennesker, der er i en alvorlig sygdomstilstand, som f.eks. kræft, har lettere ved at udvikle stress. Det giver os i Danmark et fælles mål – nemlig at være på forkant med stress. Stress er et fælles ansvar.

Du kan i din virksomhed, fagforening eller patientforening forbedre dine ansatte eller medlemmers livskvalitet og hjælpe dem til at forebygge stress. Metoden hertil er enkel og effektiv. Jeg kalder den

Sang & Sundhed (SOS)

SOS tager udgangspunkt i at give dine deltagere hjælp til selvhjælp. D.v.s. at de får simple øvelser, som de kan bruge hvor og når som helst, det passer den enkelte. Med SOS får deltagerne bl.a.

• Åndedrætsøvelser
• Humming (afspænding af hjernen v.h.a. at nynne på én tone)
• Afspændingsøvelser af krop og sind
• Lydbad (hvor jeg synger til afspænding af nervesystemet)
• Fællessang

Alle øvelser er lige til at integrere i hverdagen.

Humming, hvad er det?

Humming er at nynne på én tone. Der er ikke nogen forkert tone, alt er rigtigt. Ved humming får deltagerne automatisk

• Kontakt til et dybere åndedræt
• Afspænder kroppen via vibration fra lyden og
• Giver hjernen en tiltrængt pause.

Hvorfor bruge sang?

Forskning viser, at hjernen ved sang bl.a. frisætter kroppens naturlige lykkehormon, endorfin. Endorfiner er medvirkende til at mindske kroppens stresshormoner som adrenalin og cortisol. Samtidig har det den behagelige virkning at vi opnår nærvær og føler glæde.

Udbyttet af SOS

Lyd, stemme og sang hjælper bl.a. til at

• sænke blodtrykket
• få bedre nattesøvn
• reducere stress, angst og smerte
• få et dybere afspændt åndedræt
• give større overskud og livsglæde i hverdagen

Bruger du SOS i en gruppe eller i et team, styrker du desuden samarbejdsevnen og sammenholdet i gruppen.

Varighed og pris

SOS kan variere i tid. Lige fra en workshop på 2 timer til et kursus på 3 dage. Spørgsmålet er: Hvad du gerne give dine deltagere? Er målet, at give nogle hurtige brugbare værktøjer og kendskab til metoden? Så er en workshop på 2-3 timer ideelt. Ønsker du derimod at deltagerne bliver klædt på med teori omkring stress kontra SOS? Skal der være tid til gruppearbejde og refleksion omkring integration af metoden i hverdagen og i arbejdskulturen? Så er det som minimum nødvendigt med 1 kursusdag.

Uanset hvad, så vil en workshop eller et kursus altid være tilpasset dig og din gruppes behov.

Du er altid velkommen til at ringe på telefon 23470307 for at høre min vurdering. Du kan også sende mig en mail på mail@anneryom.dk så kontakter jeg dig.

Prisen afhænger af transporttid samt deltagerantal. Typisk vil en pris for en 2 timers workshop i Københavns Området i dagtimerne for op til 20 personer starte ved kr. 8.000,00 ex. transport, svarende til statens gældende kørselstakst. Kørsel til resten af landet aftales separat.
Kontakt mig uforpligtende for at høre nærmere herom på mail@anneryom.dk eller ring på tlf. 23470307

”Anne er en meget kompetent sangterapeut og formidler, der med stor empati skaber et trygt og åbent rum, hvor der er plads til det enkelte menneske. Deltagerne fik værktøjer til at skabe ro på både krop og sind med lyd, stemme og sang. Tilbagemeldingerne var så positive og livsbekræftende at vi allerede nu har engageret Anne til igen at afholde kurser for Tidslernes medlemmer”.
Kursusleder Kamla Marie Bluhm, foreningen Tidslerne