Hjertesang

Få ro med hjertesang

Hjertesang er et begreb, jeg har opfundet. Dog er det ikke nyt. Vores forfædre har brugt det, og vi bruger det også stadig selv ubevidst.

Forestil dig, at en mor nynner blidt til sit barn. Lyden er beroligende og intensionen om at skabe en fredfyldthed er ladet med omsorg. Det er det som hjertesang er – en mulighed for at skabe en helende effekt og omsorg for andre mennesker via sang.

Hjertesang er som at blive badet i en kærlig lydmeditation

Det specielle ved hjertesang er, at musikken og tempoet altid er roligt og at det rører modtageren dybt i hjertet.

Flere har beskrevet, at “de lander”, når de lytter til hjertesang.

Studier fra Carolinska Instituttet i Stockholm viser, at ved at synge rolig musik sammen, kan hjerterytmen blandt deltagerne synkroniseres og falde til en rolig hvilepuls. Jeg er ret overbevist om, at at vi også kan finde en rolig hvilepuls, når vi lytter aktivt fra hjertet.

Hjertesang kan både være intuitiv eller med tekst. Det fine ved den intuitive hjertesang er, at hjernen får lov til at slappe af.
De hjertesange jeg har komponeret, er alle med en positiv tekst. Jeg oplever, at i tider, hvor vi fyldes med fortvivlelse, smerter eller stress har vi mere end nogensinde før behov for at fylde os med helende vibration – også gennem teksten.

Jeg indspiller med jævne mellemrum playlister med hjertesang. Brug dem, hvis du

  • har brug for at berolige dit system ved f.eks. kemobehandlinger el. lign.
  • vil forbedre din nattesøvn
  • lider af stress
  • vil hjælpe dig selv til ro efter en travl dag
  • vil bruge lyd som wellness og en kærlig meditationsform

Repræsenterer du grupper af mennesker, som du vil give adgang til playlister til ro med hjertesange? Så kontakt mig på tlf. 2347 0307.

Er du privatperson, kan du foretage et køb direkte fra shoppen ved at klikke her.

Er du interesseret i en 30 minutters afbalancerende online koncert med hjertesange for

  • dig og dine nærmeste i forbindelse med sygdom
  • en patientgruppe eller lignende
  • dine ansatte

så kan du læse mere under menupunktet koncert. Du er også velkommen til at kontakte mig på 2347 0307 for at høre nærmere.

Om musical storytelling

Musical storytelling er en kombination af hjertesang der taler til følelserne, musik der stimulerer sanserne og narrativ historiefortælling . I virkeligheden er det verdens ældste kunstform nu med et moderne tvist.

Gennem tiderne har slægter fortalt deres historier ved bålet og sunget sange til at understøtte dem og frisætte følelser som glæde, angst og vrede. Jeg har opfundet min egen form for storytelling.

Historierne skriver jeg selv, ligesom jeg komponerer de sange, der understøtter historien. Fortællingerne er forskellige og har det til fælles, at de giver plads til refleksion og ideer til fremadrettet at arbejde på egen forbedring af livskvalitet og velvære.

P.t. har jeg været i studie og indspille musical storytelling “Aurora”. Hovedpersonen rammes af stress. Hun går grueligt meget igennem. Det ender selvfølgelig positivt.

I historien indgår en guidet vejrtrækningsøvelse, der sænker stresshormoner.

Du kan købe musical storytelling “Aurora” under menupunktet shop. Ved købet får du adgang til en mp3-fil, du kan downloade til din computer. Så kan du lytte til filen hvor og hvornår du har behov.

Musical Storytelling til grupper

De mest sårbare grupper af mennesker, har behov for at blive mødt og spejlet i livet på en ganske blid og omsorgsfuld måde. Står du med en sådan gruppe mennesker, kan du nu forkæle dem med en koncert med hjertesange eller en musical storytelling, der giver stof til eftertanke og refleksion.

Sådan foregår en Musical Storytelling

Forestil dig et lyst og behageligt lokale, hvor der er en dejlig stemning. Rundt omkring i lokalet har en gruppe voksne placeret sig. Nogle sidder på stole. Andre slænger sig i chill out stole og endelig er der dem, der har lagt sig behageligt til rette på gulvet. Nogle har åbne øjne, mens andre sidder med lukkede øjne. Ens for alle i rummet er, at de lytter aktivt og lader sig opsluge af historie og sang – ligesom børn gør det.

Gennem historie og sang oplever deltagerne ro og harmoni. Og mens de lytter, reflekterer de i stilhed og drager paralleller til deres eget liv.

En musical storytelling er oplagt at bruge til efterfølgende grupperefleksion og deling af oplevelser.

“Det er lige som om at Annes stemme blidt smyger sig om én – både med historie og sang. Herudover er min oplevelse, at musical storytelling kan anvendes til at anskue en problemstilling udefra og giver mulighed for en anderledes kreativ tilgang fra en selv. Berigende og absolut anbefalelsesværdigt.”

Ida Jørgensen, direktør, Vilvorde Kursuscenter

 

”Jeg var ret skeptisk til at starte med, for min hjerne er ret firkantet. Jeg må dog indrømme, at Annes flotte stemme fik rørt noget i mig, som normalt ikke kan nås – og det i sig selv var en stor øjenåbner. Jeg nød det hele og kom i kontakt med mig selv på en helt ny og dybere måde”

Winnie Linnet, mor til kræftramt barn

“Anne har en særlig evne til at “ramme sine tilhørere” gennem historie og sang. Hendes stemme går rent ind i hjertet og skaber en dyb afspænding i krop og sind.”

Jørn Nørtoft, Leder og Indehaver af Københavns Yoga

Hvor længe varer det og hvad koster det?

Er du interesseret i at få adgang til download af playlister med hjertesang til brug for at give ro hos medarbejdere, stressramte eller patientgrupper Så kontakt mig. Så aftaler vi nærmere om pris samt antal downloads.

En koncert med hjertesang varer typisk 1 time.

Pris for koncerten afhænger af deltagerantal, om du ønsker en fysisk koncert hos dig eller en onlinekoncert samt tidspunktet for koncerten. Hertil kommer, om jeg optræder som solist eller medbringer andre musikere. Typisk vil en pris for en koncert med hjertesange i Københavns området i dagtimerne med mig som solist for op til 30 personer, starte ved kr. 5.000,00 ex. transport.

Kontakt mig på 2347 0307, så vi kan drøfte dine behov.

En musical storytelling inklusiv introduktion og plads til efterfølgende refleksion og dialog varer i alt 1 1/2 time.

Musical storytelling afhænger af transporttid samt antal personer som deltager. Typisk vil en pris for en storytelling i Københavns området i dagtimerne for op til 30 personer starte ved kr. 5.000,00 ex transport.

Ønsker du at udvide arrangementet med undervisning i brug af lydmeditation m.m. som virker yderligere afbalancerende og afspændende for krop og sind, er dette også muligt. Det er også muligt at benytte mig som facilitator til efterfølgende dialog om sangs effekt på sundhed i krop og sind.

Pris herfor starter ved kr. 3.000 ex. moms pr. efterfølgende time.