Workshop/webinar

INDRE RO, OVERSKUD & LIVSGLÆDE

Hjælp dine medlemmer til et bedre liv
– nu også som webinar

Det har voldsomme konsekvenser, når et menneske rammes af sygdom eller stress. Og desværre kan de 2 ofte knyttes sammen, da krop og sind er forbundet. Forestil dig en person, der lider af

 • søvnmangel
 • nedsat koncentrationsbesvær
 • konstant tankemylder
 • svagt immunforsvar
 • følelse af magtesløshed eller tristhed

Der findes en metode, der både hjælper til at forebygge stress og som også har positiv effekt på sygdom som f.eks. kræft. Jeg kalder den:

Sang & Sundhed

Forestil dig, at du nynner blidt til et lille barn. Det får barnet til at falde til ro. Og du vil sikkert bemærke, at du får et dybere, mere afslappet åndedræt, færre tanker og at du bliver i bedre humør.

Forskning viser, at sang sænker kroppens kortisolniveau (stresshormon) og øger endorfiner og oxitocin i kroppen (glædes- og fredshormon). På grund af sangs positive effekter, har de i Tyskland indført syngesygehuse for at minimere stress og optimere heling hos deres patienter.

”Det handler ikke om, hvordan det lyder, når du synger.
Det handler om, hvad lyd, stemme og sang gør godt for dig, din krop og dit sind”.

Effekten af metoden Sang & Sundhed

At bruge lyd, stemme, sang til at minimere spændinger, smerter og frisætte sunde vibrationer og stressforebyggende hormoner, er ikke nyt. Forskning viser at brug af brug af åndedræt, stemme og sang

 • forbedrer vejrtrækning og blodcirkulation
 • øger koncentrationsevnen
 • giver bedre nattesøvn
 • reducerer smerter og kan mindske medicinforbrug
 • sænker blodtrykket
 • reducerer stresshormoner i hjernen
 • hjælper til mere energi og livskvalitet

Du kan hjælpe dine medlemmer til et bedre liv

Er du parat til at hjælpe dine medlemmer til at få indre ro, overskud og livsglæde ind i hverdagen? Så kan du booke mig til en workshop / webinar med Sang & Sundhed allerede i dag.

Det får dine medlemmer på en workshop

En workshop har typisk en varighed på 3 timer, og kan forlænges efter ønsker og behov. Undervisningen foregår i lyse, behagelige lokaler, som du stiller til rådighed. Jeg kommer i god tid inden workshoppen og stiller op og stemmer mine instrumenter, så vi er klar til sammen at tage imod deltagerne. På en workshop arbejder vi med

 • humming – at nynne på én tone for at give krop og organer indre massage
 • hjertesang – hvor jeg med min stemme lader blide toner afspænde krop og sind, så roen kan indfinde sig
 • åndedræts- og stemmeøvelser – til at øge iltning, så vi mærker at vi lever
 • Sing Along – hvor vi i fællesskab løfter gruppeenergien og livsglæden
 • Gruppedialog – sådan integreres øvelserne i hverdagen

Workshoppen er fyldt med enkle og sjove øvelser. De er nemme at bruge og kan let integreres i en travl hverdag. Mange af øvelserne tager kun 5 minutter, når først de er lært.

Det får dine medlemmer på et webinar

Indholdet på et webinar er stort set identisk med workshoppen. Forskellen er, at vi her mødes via Zoom. Her sidder vi sammen, hver for sig og arbejder med humming, åndedræt, lyd, stemme og sang. Humøret og endorfinerne kan sagtens frisættes på trods af at vi mødes virtuelt.

Ved webinar anbefaler jeg, at forløbet strækker sig over 2 – 3 mødegange. Dette af hensyn til at deltagerne får energi af sessionen i stedet for at blive drænet ved at sidde for længe ad gangen ved en skærm.

Kontakt mig på 2347 0307 for at høre nærmere.

Sang & Sundhed som kursus

Et kursus med Sang & Sundhed bygger på de samme grundsten som en workshop. Fordelen med et kursus er, at vi har tid til at arbejde i dybden og holde fast i den enkelte deltager, så de kommer i mål med sunde nye tiltag i hverdagen.

Et kursus kan vare fra 1 til 3 dage. Et 3 dages kursus kan være med 3 sammenhængende dage, eller fordelt over 3 enkelte undervisningsdage.

Deltagerne kommer i dybden med teori om stress og lærer om sang effekt på sundhed. En stor del af tiden går med øvelser i fælles forum. Og vigtigst af alt, så er der plads til refleksion og dialog.

Ved kursusstart får deltagerne udleveret en dagbog. Her opfordres de til at føre dagbog over hvilke øvelser de bruger, og hvordan de oplever, at de hjælper dem til ro, balance og velvære og også observere, når de har haft knap så gode dage. Deltagerne modtager også små træningsvideoer, og lydfiler med bl.a. hjertesang, som de kan bruge under og efter forløbet.

Endelig oplever deltagerne fælles sangterapi, hvor jeg synger og spiller til at finde ro.

Kursus som webinar

Det er muligt at afholde kurset som et webinar. Her vil undervisningen foregå over 9 møder á 2 timers varighed.

Fordelen herved er, at vi ikke mødes fysisk. Det kan have sine fordele. Bl.a. bliver deltagerne sammensat i små grupper på 3-4 deltagere. De bruger hinanden som Buddies og sparringspartnere imellem møderne på Zoom. Desuden sendes der videoer og lydfiler ud til deltagerne, så de altid har materiale de kan bruge i de hjemlige omgivelser.

Deltagerne her får også sangterapi. Dels fra optagelserne fra Zoom, dels via små mp3-filer, der gives adgang til. Jeg anbefaler at disse lydfiler bruges dagligt imellem vores møder for at hjælpe krop og sind til at finde ro.

Er du interesseret i et webinar til dine medlemmer, der strækker sig over 9 undervisningsgange? Så kontakt mig på tlf. 2347 0307 for at høre nærmere.

Pris for workshop

En 3 timers workshop i Københavns området i dagtimerne for op til 16 personer starte ved kr. 9.500,00 ex. moms og transport efter statens gældende kørselstakst. Kørsel til workshop i resten af landet aftales separat.

Pris for kursus

Pris på et kursus varierer alt efter antal deltagere, hvor i landet det afholdes og antal undervisningsdage.

Prisen for et éndagskursus starter ved kr. 1.500 ex. moms og transport pr. deltager ved et minimum på 10 deltagere (max 20 deltagere på et hold). Hertil kommer transport, broafgift og evt. udgift til overnatning.

Er du interesseret i et 3 dages kursus. Så kontakt mig for pris. Har du brug for at jeg uddyber nærmere eller gerne vil have sparring omkring et kursus? Så er du meget velkommen til at ringe til mig på tlf. 2347 0307 eller sende en mail på mail@anneryom.dk.

”Sang er kroppens naturlige lykkepille. Og det har absolut ingen bivirkninger.”

“Anne er en yderst kompetent mentor som i den grad er inspirerende og samtidig forstår at skabe tryghed for deltagerne. Anne fungerede som mentor for mellemlederne på Søvangsgården igennem ½ år. Jeg kunne efter få gange konstatere, at deltagerne kom i bedre balance og at de formåede at vise større nærvær og opmærksomhed på deres egne teams. Desuden oplevede jeg, at deltagerne blev bedre til selv at tage ansvar for deres egen og kollegernes trivsel, ligesom at konflikter blev håndteret mere afbalanceret.”

Helle Lindsel, Forstander, Den Selvejende inst. Søvangsgården